Skip links

Yük Asansörü

Yük asansörü konfor ve hız bakımı daha geride tutularak asansörün, eşya veya malzeme taşıma kapasiteleri göz önüne alınarak üretilmektedirler.  Yük asansörlerinin tahrik sistemi makineli veya hidrolik sistem olarak üretilir. Kullanım kapasiteleri ise 320 kg'dan başlayarak 10.000 kg'a kadar ulaşır.  Yük asansörleri firmaların ihtiyaçları doğrultusunda istenilen kapasitelerde üretilmektedir. Bu asansörlerin yıpranma payı insan taşıyan asansörlere göre daha fazla olduğu için bakım yaptırma konusuna dikkat edilmelidir. Periyodik bakımları düzenli olarak yaptırılmalı ve kontrolleri sağlanmalıdır. Karşılaşılan her sorunda yetkili firmaya haber verilip geri dönüş alınması gerekmektedir.

Yük asansörleri insan gücü tasarrufunda büyük avantaj sağlamaktadır. Gerekli bakımların düzenli yapılması halinde uzun süreler boyunca sorunsuz bir şekilde görevini yerine getirmektedir. Yük asansörünün olmadığı ortamlarda kişilerin bazı yükleri taşıma olasılığı olmadığı gibi taşıyabileceği yükleri de gerekli yere ulaştırması çok fazla zaman kaybına da neden olur. Örneğin: bir market deposunda yük asansörünün olmadığını düşünelim. Kişinin depoya inecek taşıyabileceği ağırlığa sahip ürünleri yukarı çıkaracak bu durum hem kişiyi gereğinden fazla yoracak hemde büyük zaman kayıplarına neden olacaktır. Bu nedenle yük asansörü kullanımı kişilere ve işletmelere büyük avantajlar sağlamaktadır.

Genellikle alışveriş mağazaları,inşaatlar, okullar, depolar ve fabrikalar gibi yük taşıma durumlarının daha yoğun olduğu yerlerde kullanımı tercih edilmektedir.

Yük Asansörü Bakımı Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

Asansörler, artan ihtiyaç ve gelişen teknolojiler sayesinde insan ve yük taşımak için kullanılan araçtır. Asansör sistemleri dikey bir pozisyonda aşağı yukarı hareket ederler.  Yük asansörleri, insan asansörlerine göre daha fazla yıpranma oranına sahiptir. Asansörlerin aylık olarak periyodik bakım ve onarımları güvenlik açısından aksatılmaması gereken bir durumdur.

Yük Asansörü Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yük asansörü yaptırılırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunları kısaca sıralamak gerekirse;
1.  Asansör kapasitesi
2.  Gerekli güvenlik elemanlarının olması
3. Gerekli kuyu hacminin olması
4. Tahrik sisteminin seçimi
5. Asansör kapı genişliği ve yüksekliği
6. Asansör kabin içi kaplaması özelliği

Interior Design

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem

Trusted Experience

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia

White home
Explore
Drag