- Alışveriş merkezlerinde ve benzeri çarşı gruplarında.
- Otellerde ve konaklama hizmeti veren alanlarda.
- Hastanelerde iki tip asansör bulunmaktadır, sedye ve insan asansörleri.
- İş merkezleri, iş hanları ve pasajlar içerisinde yük asansörleri ve insan asansörleri bulunmaktadır.
- Sinemalar, sinema pasajları ve benzeri sosyal faaliyet alanlarında insan asansörleri bulunmaktadır.
- Çoklu spor salonları içerisinde insan asansörleri bulunmaktadır.
- Özel okullar ve devlet okulları içerisinde yük asansörü veya insan asansörü bulunmaktadır.
- Çok katlı restoranlar veya yemek alanlarında insan asansörleri ile yük asansörleri bulunmaktadır.
- Çok katlı üniversitelerde insan asansörü bulunmaktadır.
- Fabrikalar
- Otoparklarda
Makine Daireli Asansör
Makine daireli asansör, asansörün bazı teçhizatlarının (motor, regülatör, kumanda panosu, tevzi panosu) ayrı bir odada görevini yerine getirmesi ile oluşan sistem bütünüdür. Makine daireli asansörlerin bu yapısı sistemin değişik bir biçimde çalıştığı anlamına gelmez. Makine dairesindeki teçhizatların hepsi makine dairesiz asansörlerde de mevcuttur. Makine dairesi, yapılan mimari projeye göre kuyunun üstünde veya altında bulunabilir. Bu alan, dış etkenlerden korunmuş rutubetsiz, yeterli aydınlatmayla donatılmış (en az 200 lux) olmalıdır. Buna ek olarak, asansör teçhizatlarının verimli bir şekilde çalışması için yeterli havalandırma ve ortam sıcaklığının da olması gerekir. Asansör makine dairesine erişim yetkili kişilerin haricinde kimsenin giremeyeceği şekilde standarda uyumlu olarak yapılmalıdır.

Makine Dairesiz Asansör
Geçmiş dönemlerde asansör çalışma modelleri söz konusu olduğu zaman akla ilk gelen makine daireli asansörlerdi. Teknolojinin gelişmesi ile beraber imal edilen asansör parçaları geçmişe oranla az hacimli ve daha işlevli bir yapı haline dönüştü. Sonuç olarak mimari yapıdaki makine dairesi yerlerini makine dairesiz alanlar aldı. Makine dairesiz asansör, asansör motorunun ve hız regülatörünün, kuyu içinde yer alması ile oluşur. Bu sistem teknoloji olarak daha ilerde olması nedeniyle makine daireli asansörün aksine artık daha çok talep edilir hale gelmiştir.

Modern Design.
Through a unique combination of engineering, construction and design
Luxurious Facilities.
Through a unique combination of engineering, construction and design
Panoramik Asansör
Panoramik asansör, bir binanın mimari yapısına işlevsellik katar ve estetiğini geliştirir. Genel olarak kullanım alanları, alışveriş merkezleri, ofisler veya lüks binaların dış cephesi olarak tercih edilir. Asansöre binen kişilerin, hareket halindeyken çevreyle veya ortak alanlarla göz teması kurması sağlanır. Makine daireli, makine dairesiz veya hidrolik tipte tasarlanıp kurulabilir. Her binanın estetik görünümü ve mimarisine uygun şekilde çeşitli asansörler üretilmektedir. Panoramik asansörlerin özelliklerinin belirlenmesi, teknik ve tasarım ekibi ile yapılan değerlendirme sonucuna göre işleme alınır. İstenilen ebatta ve özelliklerde panoramik asansör için, binanızın özelliklerine uygun şekilde ve müşterilerimizin ihtiyaçları göz önüne alınarak mükemmel bir çözüme ulaşmak hedeflenir.
Panoramik Asansör Kullanım Alanları
Panoramik asansör özellikle alışveriş merkezlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Geniş görüş alanı sağlayan bu asansörler sadece dış ve büyük mekanlarda değil, birkaç katlı evinizin de bir parçası olabilirler. Tipik olarak, iş merkezindeki veya alışveriş merkezindeki asansörün verdiği etkiye benzer bir durumu bizzat evinize de taşıyabilirsiniz. Bununla birlikte, yapınıza panoramik asansör dahil edilmesi, kullanılan alana daha açık, ferah bir görünüm kazandırır. Panoramik asansörler tasarlanma aşamasında hem yuvarlak hem de kare şeklinde olabilirler. Bu tip asansörler, 180 derece veya 270 derece görüş açısı sağlarlar. Yapınıza estetiklik katmak isterseniz panoramik asansör montajı yaptırmak için bizimle birlikte çalışabilirsiniz.